Καλώς ήρθες!

Είμαι η Ραφαέλα. Σπούδασα στο πανεπιστήμιο Πατρών Φιλολογία με ειδίκευση στη Γλωσσολογία.

Μου αρέσει να μαθαίνω, να εξερευνώ και να ανακαλύπτω καινούργια πράγματα. Ως εκ τούτου, πιστεύω βαθύτατα πως οφείλουμε στον εαυτό μας να τον γνωρίσουμε, να καλλιεργήσουμε τη σύνδεση μαζί του και να τον αγκαλιάσουμε. Κι αυτό σημαίνει αποδοχή, φροντίδα και συγχρόνως ώθηση ώστε να εξελίξει το δυναμικό του και να καταφέρει να αναπτύξει κάθε του δυνατότητα σε όλα τα επίπεδα.

Αγαπώ τη φωτογραφία,(η οποία αποτελεί και κομμάτι του blog), τα λουλούδια, το ηλιοβασίλεμα και το journaling. Απολαμβάνω τoυς περιπάτους, τις εκδρομές, την άσκηση στην πιο δημιουργική της μορφή και το φαγητό. Με ηρεμεί να δίνω χρόνο και χώρο στον εαυτό μου ενώ παράλληλα με αναζωογονεί η επαφή με όσους και όσα αγαπώ.

Παρατηρώ με ενδιαφέρον τον κόσμο γύρω μου και ό,τι τον περιβάλλει από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου! Ως συνέπεια αυτού, οι πληροφορίες που αντιλαμβάνομαι, συχνά με κατακλύζουν . Κάπως έτσι, η υπεραναλυτική σκέψη αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι μου. Η ανάγκη μου, λοιπόν, να διοχετεύσω με έναν δημιουργικό τρόπο όλο αυτό το πλούσιο υλικό στο μυαλό μου, με οδήγησε στη μετουσίωσή του σε γραφή. Για αρκετά χρόνια αυτό ήταν καθαρά προσωπική υπόθεση. Προσφάτως, μετά από μια σειρά αφορμών, αναδύθηκε η ιδέα της δημιουργίας του σημείου μηδέν.

Η φωτογραφία, από την άλλη πλευρά, είναι κάτι με το οποίο ήρθα σε επαφή από πολύ νωρίς, ζώντας σε ένα σπίτι γεμάτο από στιγμές και αναμνήσεις σε άλμπουμ και κορνίζες. Επομένως, αβίαστα εισχώρησε και σε μένα η αγάπη αυτή. Στη συνέχεια, την επέκτεινα από την απλή αποτύπωση στιγμών, σε καθετί που διεγείρει την προσοχή μου. Σε παιχνίδι με χρώματα, σκιές και στην ανάδειξη διαφορετικών οπτικών, μέσα από μια εικόνα.

Στο blog αυτό, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως χώρος κατάθεσης σκέψεων και προβληματισμών, θα διαβάσεις κείμενα και φράσεις αφιερωμένα στον εαυτό. Θα διαβάσεις για τον άνθρωπο ως μονάδα αλλά και ως μέρος ενός συνόλου. Θα δεις, επίσης, τη ματιά μου για τον κόσμο μέσα από τις φωτογραφίες μου.